WOW RUN (Singapore) 2019

Bismillah

WOW RUN is back for the 4th season! This year we will be running at Coney Island amidst the beautiful pine trees along the beach. You will definitely enjoy the scenic route! The theme this year is “You’re a Gem!”

Runners’ Entitlement 2019

NASHATA Ultra Top – WOW RUN 2019 Limited Edition
Awesome Medal
Cool Race Pack

HISTORY OF WOW RUN

WOW RUN was first conceptualized by a group of active ladies who are passionate about fitness and women’s wellness in 2013. They were concerned about the state of health of Malay women in Singapore. Since 2010, there is an increased no. of obesity and obesity-related disease within the community. Findings from an independent study show that sedentary lifestyles, food culture and lack of awareness (of activities available) are amongst the most popular reasons for the cause of increase. Most women also express low self-esteem and feel shy to exercise in public even though they are keen and desperate to lead a more active lifestyle.

We are kids friendly!

Together We are Stronger – WOW RUN 2014 @ Marina Barrage

WOW RUN 2017 Podium Winners

OBJECTIVES

The objective of this event is to continue to encourage fellow ladies to participate in sports and fitness, and engage in an active lifestyle. The intention is to nullify the common beliefs that health and fitness is a chore and to raise awareness of the unlimited variety of activities they can engage in, and the variety of modest sports apparel readily available in the market now. Nashata provides an affordable and impressive variety of apparels for all kinds of activities.

Why target the Malays? In lieu of the increasing numbers of obesity and obesity-related illness and the recent increase in kidney failure patients within the community, the run is a great platform to advocate and educate about healthier choices. The event is open to all ladies but is targeted at Malays mostly, to address the current social health issue.

Why Women? We hope to empower women to take charge of their health and fitness to secure a brighter future for themselves and their family. A healthy home starts from us (women). Through this fun run, we strive to provide a wonderful and fun experience and convey a positive note towards health and fitness.

“In addition, we should focus a lot more on the women as they are the ones that plan and cook for the family” – President Halimah Yaacob

Meet the ladies behind WR19

WOW RUN 2019 is a non-profitable event organised by volunteers. We are a mix of full-time professionals, homemakers and business owners who are active and is passionate about sharing the benefits of being active. We dedicate a part of our time and effort amidst our hectic schedule and responsibilities to bring forward a meaningful event for the community. We hope that you will enjoy and benefit from this as much as we have.

All proceeds after operating cost will go to our appointed beneficiary and to fund future programs for the community.

WOW RUN 2019 EXCO (Executive Committee)

Join us for an amazing journey with running clinics, daily workouts by #teamfitsg and weekly/monthly activities by GEMS starting from April 2019. Don’t wait any longer, call your sisters and running kakis and sign up now!

WOW RUN 2019 is proudly brought to you by Nashata ACTIVE

REGISTER HERE: https://www.townscript.com/e/wow-run-2019-103132

Kenapa Ramai Kembali Berlari di Pink Ultra

Heiiii ! Saya lari lagi di Pink Ultra edisi ke 4

Larian Ala Trail di Paya Indah Wetland, Dengkil

Tahun ni merupakan edisi ke 4 Pink Ultra dan merupakan kali ke 3 saya menyertai.  Edisi pertama (2015) dan ke-2 (2016) diadakan di Taman Saujana Hijau, Putrajaya. Edisi ke 3 (2017) di Taman Tasik Cyberjaya dan edisi ke 4 (2018) di Paya Indah Wetland, Dengkil.  Semua acara Pink Ultra adalah larian looping, berjarak 50km.

Pink Ultra dianjurkan oleh Team Pacat dan ia adalah untuk wanita saja. Tapi  peserta lelaki boleh jugak sertai dalam kategori duo; iaitu larian bersama peserta wanita dari awal sampai lah tamat larian. Selain itu ada kategori solo dan kategori relay.  Peserta diberi masa selama 10 jam untuk berlari dan perlu  dapatkan 50km untuk dapat medal dan finisher t. Tak habis lari tak dapat hokay !

Acara kali ini diadakan pada 4 Nov lepas. Saya menyertai kategori duo bersama Noi.  Kami di lepaskan pada jam 7.10 pagi.  Laluan kali ini lain dari edisi yang sebelum ini, kali ni 95% larian adalah trail. Kami kena berlari 1.5km ke check point dan pusing semula ke starting line melalui jalan yang sama.  Bermakna 1 loop adalah 3km.  Peserta duo dan solo diwajibkan untuk menghabiskan sebanyak 17 loops (51km) dalam masa 10 jam. Pemandangan di Paya Indah Wetland sangat cantik, dikiri dan kanan ada tasik dan katanya ada buaya juga.  (nasib baik masa hari tu tak ada buaya 😊  Kami tak akan rasa sunyi masa berlari sebab akan bertembung dengan runner lain berlainan arah. Tambahan pula, marshall juga selalu ulang alik untuk menjaga keselamatan peserta.

Noi dan Intan Berlari Kategori Duo di Pink Ultra 2018

Part ni memang best, makanan dan minuman yang banyak dan sedap. Ada nasi lemak, bubur ayam, mee hoon sup, buah-buahan, kek..dan bannyyaaaaakkkk lagi dan pelbagai air yang sentiasa sejuk berais.  Di Pink Ultra jurugambar mengambil gambar peserta-perserta yang kelihatan cantik-cantik belaka, hokay ! Marshall dan sukarelawan pula sangatlah peramah, banyak membantu dan sangat baik. Ini sememangnya tradisi Pink Ultra!

Bagi saya Pink Ultra memberi saya ruang untuk mencuba keupayaan saya berlari jarak jauh dan ianya ibarat training saya untuk acara larian lain yang akan datang.  Pengalaman berlari ditengah panas, mental diuji sebab route looping, sakit cramp, blister sana sini, penat, letih, rasa nak pitam, semua jadi satu kepuasan untuk saya.  Ramai yang memberi kata-kata semangat bersorak bersama, jumpa kawan baru.  Yes, bonding and more time together!

Larian Loop 50 km dalam masa 10 jam

Bagi saya Pink Ultra adalah acara yang sangat bagus untuk wanita yang ingin cuba berlari dengan jarak lebih dari marathon. Sebab semua rasa ada,  manis, masam, pahit dan pedas semua ada disini. Sedapkan? 😊 eh jom lah sertai Pink Ultra tahun depan!